01 Aralık 2014

Samsung Galaxy S6'nın çıkış tarihi

Posted By: Adsız - 09:20

Share

& Comment

Samsung'un en son model akıllı telefonu hakkında bilinen tüm ayrıntılar, cihazın çıkış tarihi ve teknik özellikleri bir araya getirip S6 hakkında bilmeniz gereken her şeyi tek bir çatı altında topladık.
 Samsung'un Galaxy S serisindeki bir sonraki adımını da tartışmanın zamanı geldi. Eğer Galaxy S5'ten sonra hangi modelle karşılaşacağınızı düşünüyorsanız doğru yere geldiniz. Samsung Galaxy S6'nın çıkış tarihiyle başlayarak, 4K çözünürlük ekrana sahip olan ve metal tasarımıyla öne sürülecek akıllı telefon hakkında ilk ayrıntılara geçelim.
Samsung'tan şu an için resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Galaxy S6'nın çıkış tarihi için söylenecek çok şey var. Ancak aceleci düşünenler için baştan belirtelim, S6'yı bu sene içinde beklemeyin.
Samsung da diğer telefon üreticileri gibi yıllık bazda periyodik bir çizelgeye göre yeni akıllı telefon modellerini piyasaya sürmekte Galaxy S6 için ilk tahminler arasında MWC 2015 (Mobile World Congress) var. Her sene dünya çapında düzenlenen mobil fuarda bu sene 2 Mart 2015'te gerçekleşecek gibi görünüyor. S6'nın etkinlikte mutlaka yer alacağı düşünülse de cihazın piyasaya ya kongreden önce ya da kongreden sonra sürüleceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Galaxy S6'yı mutlaka mart başında MWC'de görmeyi umut ediyoruz.
Samsung Galaxy S6'nın teknik özelliklerine geçecek olursak bu konuda çok fazla dedikodu yükseliyor. Ancak teknoloji dünyasında tartışılanlar arasında en mantıklıları bir araya getirecek olursak önce S6'nın ekranına değinelim.
 SuperAMOLED ekran kullanacak.
 yaklaşık 5.5 inçlik bir koz öne sürebilir.
Quad HD (1440 x 2560) veya 4K (2160 x 3840). 4K çözünürlük yeni nesil 64-bit işlemcilerle birlikte yeni akıllı telefon modellerinde görmek istediğimiz bir özellik ve şu anda mobil teknolojide yavaş yavaş kullanılmaya başlandı. Bu yüzden Samsung Galaxy S6'da da 4K çözünürlüklü bir ekran beklemek çok uzak bir ihtimal olmayacaktır.
Örnek video ve sızan ekran görüntülerine göre Galaxy S6 uzun zamandır telefon üreticisinden istendiği üzere metal gövdeye sonunda kavuşacak gibi. Galaxy S5 en çok plastik gövdeye sahip olduğu için eleştirilmişti, dolayısıyla bunun üzerine Samsung'un aynı hatayı yapacağını hiç zannetmiyoruz. Samsung Galaxy S6 bazı konsept resimlerinde de göründüğü üzere Galaxy Alpha serisinde de olduğu gibi tasarımında metal gövde kullanacak.
Yazılım olarak Samsung'un Tizen ürünlerine yoğunlaştığı biliniyor ancak Galaxy S6 büyük bir ihtimalle Android'e bağlı kalan bir model olacak. Özellikle Google'ın Android 5.0 Lollipop'u duyurmasından sonra Samsung'un yeni Android sürümünü Galaxy S6 için kullanmaması için hiçbir sebep yok. Hatta üreticinin özel TouchWiz arayüzünün de yeni bir versiyonunu Galaxy S6'da görebiliriz.
İşlemci konusunda Android Lollipop'un da 64-bit desteği üzerine, Galaxy S6 Qualcomm'un 64-bit işlemcilerinden birini kullanacak. Yeni nesil akıllı telefonların hepsinin yeni Android sürümüyle beraber 64-bite geçmesiyle birlikte S6 da performans bakımından çok daha hızlı bir kullanım sunacak. Buradaki iki seçenek aslında Snapdragon 808 ya da Snapdragon 810. Samsung ikisini de tercih edebilecek konumda olduğu için işlemcileri karşılaştıracak olursak 808 1600 x 2560'a kadar görüntü desteklerken, 810 full 4K görüntü destekliyor. Bu durumda Samsung S6 için yine ekran seçimi ve işlemci seçimi birbirine bağlı olarak şekillenecek. İşlemciler yine büyük ihtimalle Cortex-A53 ve Cortex-A57 çekirdeklere sahip olacak.
Samsung Galaxy S6'nın depolama alanı telefonun çeşitli modellerine göre değişiklik gösteriyor. Şimdilik 32, 64 ve 128 GB'lık modellerin piyasaya çıkarılacağı düşünülüyor. Samsung, Galaxy S6'yı 3GB RAM'le güçlendirecek.
En çok merak edilen özelliklerden olan S6'nın kameraları için ise şu ana kadar hiçbir detay yok. Ancak tahminler arasında kameranın yine 16 MP kalarak çözünürlük geliştirmeleri alacağı var. Kamera belki de 20 MP'e kadar çıkartılabilir. Ön kameralar da bu modelde kullanıcılar için odukça önem taşıyor. Samsung, Galaxy A3 ve A5'te duyurduğu gibi Galaxy S6 için de 5 MP'lik ön kamera seçeneğini değerlendiriyor olabilir.
Sizlere Az Bişi Kısaltık Maksat Amacımız Şikayet Yememek İçin.Birdahaki Konumuzda Görüşmek Üzere.

About Adsız

Organic Theme is officially developed by Templatezy Team. We published High quality Blogger Templates with Awesome Design for blogspot lovers.The very first Blogger Templates Company where you will find Responsive Design Templates.

Copyright © 2015-∞ Hasan İle Yeni Bilgi

Edit By Mücahit Akar